Veelgestelde vragen

Hoe kan ik betalen?

Je kunt bij ons betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of via een Bankoverschrijving. Voor meer informatie over de betaalmogelijkheden zie betaalmogelijkheden.

Wanneer krijg ik mijn bestelling geleverd?

Wij streven ernaar je bestelling binnen een werkdag te leveren. Bestellingen worden geleverd van maandag tot en met zaterdag. Bestel je op zaterdag of zondag dan kun je je bestelling maandag of dinsdag verwachten.

Met een track & trace nummer kun je je bestelling volgen op de website van PostNL. De vervoerder is afhankelijk van het aantal te leveren bestellingen van het desbetreffende product.

Wat zijn de verzendkosten?

Tot 40 euro hanteren wij een verzendbedrag van 4,95 euro per bestelling en vanaf 40 euro is de verzending gratis. Alle producten worden verzonden met PostNL of DHL (binnen NL).

Wordt mijn bestelling bij de buren geleverd?

Vanwege de discrete afhandeling van onze producten leveren wij je product niet af bij de buren. Mocht je niet thuis zijn laten wij een bericht voor je achter en probeert PostNL het nog eenmaal bij je af te leveren op de volgende werkdag. Mocht je ook deze dag niet aanwezig zijn dan kun je het product afhalen bij een PostNL afleverpunt bij jou in de buurt.

Krijg ik mijn bestelling in de brievenbus?

Bij levering van onze bestellingen wordt altijd gevraagd om een handtekening ter ontvangst van het pakket. Vandaar dat je bestelling niet via de brievenbus wordt geleverd.

Wordt mijn bestelling discreet verpakt?

De verpakking is blanco voor discretie zonder onze naam of logo op de verpakking. Op de verpakking staat geen informatie waaruit is af te leiden wat de inhoud van het pakket is.

Wat zijn de contactgegevens?
Onze contact gegevens: info@speeltjesdirect.nl of 0499-219238.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over de ervaren dienstverlening. Toch vragen wij je vriendelijk om je klacht via e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Stuur je klacht naar info@speeltjesdirect.nl. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen je klacht naar ieders tevredenheid op te lossen.

Na ontvangst van je klacht ontvang je van ons een bevestiging. Wij zullen je klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij je hiervan op de hoogte stellen.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?

Voor het annuleren van een bestelling stuur je een e-mail naar info@speeltjesdirect.nl.

Hoe zit het met ruilen en garantie?

Retourneren van producten kan naar Ekkersrijt 1329, 5692 AJ Son. Alleen ongeopende verpakkingen, binnen 14 werkdagen volgens wet koop op afstand zie algemene voorwaarden.

Garantie is alleen van toepassing indien aangeboden door de leverancier en vermeld bij het product. Voor meer informatie neem contact met ons op.